Drobečková navigace

O nás > Aktuálně > Saunování pro rodiče a děti s příběhem

Saunování pro rodiče a děti s příběhem



Chodíte rádi do sauny, ale doma máte děti, pro které nemáte hlídání?

Přijďte do sauny s dětmi, my se o ně postaráme a Vy si užijete svoji saunu jako obvykle.

 V SOBOTU 20.DUBNA 2019 OD 16 HODIN

KAPACITA JE OMEZENÁ
PROSÍME ZASÍLAT REZERVACE NA info@saunabar.eu

Pro Vaše děti jsme připravili animační program v délce 90 min.
Děti se během příběhu o skřítkovi seznámí se saunou, zásadami saunování a relaxací.

 

Účinky sauny na zdraví dětí

Saunování je podle MUDr. Antonína Mikoláška,  českého nestora saunování,  nejlepší formou zvyšování dětské imunity. S tímto tvrzením se shodují i nejnovější studie z harvardské univerzity. Ta se dlouhodobě zkoumáním účinků saunování na lidský organismus zabývá. Studie amerického Národního institutu zdraví dokazují, že děti, které se pravidelně saunují, jsou méně často postiženy infekcemi horních cest dýchacích. Pokud už onemocní, průběh nemoci je lehčí a nevznikají další komplikace.

A jaké další účinky na dětský organismus saunování má? Kromě významného posilování imunity si děti lépe zvykají na přechody mezi zimou a teplem. Během roku pak lépe zvládají náhlé výkyvy teplot. 

 

Pro zdravý a klidný spánek…

Saunování s dětmi  je stejně jako u dospělých obvykle doporučováno navečer. Dětem díky pobytu v sauně zdravě vyhládne. Zároveň se přirozeně zklidní a připraví na hlubší a klidnější spánek. Po saunování je velmi vhodný krátký pobyt na čerstvém vzduchu. Rozšířenými cévami totiž kyslík lépe proniká k buněčným strukturám, čímž pomáhá přirozeně posilovat obranyschopnost.

Aby mělo saunování pro děti skutečný efekt, je potřeba pravidelnost. S dětmi je vhodné chodit do sauny minimálně jednou týdně alespoň po dobu šesti týdnů, lepší je samozřejmě saunování v průběhu celého roku.